Certificaat

Barometer Duurzame Bloemist

Duurzaam ondernemen is momenteel een belangrijk onderdeel van de samenleving. Ook binnen de groensector blijkt dat uit verschillende factoren.
Telers gaan op een duurzame en milieubewuste manier telen. Zij telen naar de regels van milieu programma sierteelt (MPS). De telers moeten vierwekelijks het gebruik van hun gewasbestrijdingsmiddelen, kunstmeststoffen, energie, afval en water gebruik doorgeven.
Na afloop van die periode beoordeelt de MPS de gegevens, en vergelijkt deze met het punten systeem. Naar aanleiding van de behaalde punten krijgt de teler vier maal per jaar een certificaat aangereikt. Dit kan een MPS- A, B en C certificaat zijn. Hierbij is A het hoogste.

Doordat er steeds meer vraag is vanuit het bedrijfsleven en de overheid naar duurzame producten, is er voor de bloemisten ook een certificaat ontwikkeld, op deze manier is de cirkel rond gemaakt.
Bloemisten hebben ook een punten systeem gekregen van de Stichting milieu keurmerk (SMK). Zij kunnen hun scoren halen door ondermeer gebruik te maken van groene stroom, afval scheiding, gebruik maken van gerecyclede verpakking materialen, energielabel A hanteren, geen chloor gebruik en het kopen van MPS- A gecertificeerde bloemen. De SMK vergelijkt deze punten met het punten systeem. Zo kunnen de bloemisten een Brons, Zilver of Goud gekleurd certificaat halen.

Op dit moment voldoen wij aan het niveau "Zilver".